dimarts, 14 de febrer del 2012

La bellesa del Gol

No, no és un spot publicitari de GolTV, sinó un altra entrada d'aquest bloc. Sí, la bellesa del Gol... I Gol, en majúscula, doncs és el gol l'essència de qualsevol esport bastit de porteries. El Gol ens fa volar, als aficionats, o bé plorar, si no som nosaltres o el nostre equip qui l'anota, si ens marquen a nosaltres.

Hi ha gols per a diversos esports: per a handbol, per a waterpolo, per a futbol-sala... Però, sens dubte, el rei dels gols, el "puto amo" dels tants, és el Gol del Futbol. Fixeu-se que rima i tot, semblen estar fets l'un per l'altre. El futbol sense gols és un esport descafeïnat, com demostren els partits que acaben amb empat a zero, sovint sense quasi ocasions i amb un joc estàtic i avorrit per part dels dos equips.

També hi ha gols de moltes classes, de molts tipus. Hi ha gols de cap, de peu (el que és més normal), inclús en la mà! (recordem a Maradona i la seua "mà de Déu"). Hi ha gols amb l'empeine, amb l'interior, amb l'exterior, de tacó... També de fora l'ària, de penal, olímpics, de lliure directe, de jugada individual... En definitiva, el Gol, que ens fa vibrar d'emoció en cadascuna de les seues manifestacions.

He triat per exemplificar tot el que ja he dit un gol de fa un temps, però de bellíssima factura per la jugada que l'origina, l'última passada i el propi xut. Valga açò per enaltir el futbol com a diversió econòmica, i de masses, i la seua màxima expressió, el Gol.

Bona lectura!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada